Zarif: terörizm hiç bir din ve ırkın simgesi değil!

  • 19 Ağustos 2017
  • 1.116 kez görüntülendi.
Zarif: terörizm hiç bir din ve ırkın simgesi değil!

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Twitter hesabında paylaştığı bir yazıda, ABD Başkanı Trump’ın bu ülkedeki olaylarla Barcelona’daki terör saldırılarına ilişkin ortaya koyduğu çifte standartlı tavırlarına tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump’ın son zamanlarda bu ülkede olup bitenlere ilişkin verdiği tepkileriyle ilgili Twitter hesabında şu yazıyı paylaştı: İslam’a hakaret etmekte “hızlı” fakat evdeki ırkçı terörizmi kınamakta “kararsız”. Her türlü ırk ve mezhep ismiyle gerçekleşen terör olayı terörizmin belirtisi olarak bunları hiçbir şekilde temsil etmiyor.

Zarif’in mesajı, ABD Başaknı Trump’ın bu ülkedeki olayları kınamakta tereddütle yaklaşmasından kaynaklanıyor. Halbuki Trump, DEAŞ tarafından üstlenen Barcelona’daki terör saldırılarını hiç beklemeden kınayarak “İslami terörizm”e saldırarak bu konuda keskin bir tavır sergilenmesini istedi.

İspanya’nın Barcelona şehrinde Perşembe günü vuku bulan  terör saldırısında 13 kişi ölmü, 100’ü aşkın kişi de yaralanmıştı. Bu terör saldırısının sorumluluğunu daha sonra IŞİD terör örgütü üstlendi. Bu arada Amerika’da ırkçıların halka yönelik düzenlediği araçlı terör saldırısını gönülsüzce kınamaya mecbur kalan ABD Başkanı Trump’ın İspanya’nın Barcelona şehrindeki benzer terör olayını “İslami Terörizm” yaftasıyla anında kınaması ise dikkatlerden kaçmamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.