Ziyaretçilerin canından olması, Al-i Suud rejiminin kifayetsizliğinden

  • 05 Temmuz 2016
  • 742 kez görüntülendi.
Ziyaretçilerin canından olması, Al-i Suud rejiminin kifayetsizliğinden

Vahiy topraklarında bir grup ziyaretçinin daha hayatını kaybetmesi, Al-i Suud rejiminin Haremeyn-i Şerifeyn’i idare etmek ve Allah evindeki ziyaretçilerin güvenliğini sağlamaktaki yetersizlik ve kifayetsizliğini gözler önüne serdi.

Son günlerde Taif’ten Riyad’a giderken bir otobüsün devrilmesi sonucu 13 Mısırlı ve Sudanlı ziyaretçinin hayatını kaybetmesi ve onlarca ziyaretçinin Mekke’deki izdiham sonucu yaralanmasının ardından, Medine’de Mescid-i Nebevi’nin önündeki bombalı saldırıda en az 2 ziyaretçi daha hayatını kaybederken aralarında durumu ağır olanlar dahil bazı ziyaretçiler de yaralandı.

Bu olayın ardından Endonezya Java Kaymakam Yardımcısı “Siyayfolah Yusuf”, Suudi Arabistan yetkililerinin hac mevsimi sırasında ziyaretçilerin güvenliğine karşı duyarsız kalmasının Müslümanları öfkelendiğini belirtti.

Afganistan Meclisi üyesi Nasrullah Sadikizade de, Vahiy topraklarında artan acı olaylardan dolayı esef duyduğunu dile getirerek, Suudi yöneticilerin görevinin Mekke’ye giden ziyaretçilerin sorunları karşısında duyarsız kalmak değil, hizmet vermek olduğunu vurguladı.

Bundan önce de İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Said Ohedi, Mekke ve Mescid-i Haram’da 70 ziyaretçinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara işaretle, bu olayların, kutsal mekanda başka acı olayların tekrarlanabileceğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Geçen yılki hac merasimi sırasında da 461 İranlı başta olmak üzere binlerce ziyaretçi, Mina faciası sırasında hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.