Ammar Hekim: Kudüs Müslümanların Başkenti Olarak Kalacaktır

  • 09 Haziran 2018
  • 1.611 kez görüntülendi.
Ammar Hekim: Kudüs Müslümanların Başkenti Olarak Kalacaktır

Irak Hikmet Hareketi Lideri, Kudüs Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda şunları söyledi: Kudüs Müslümanların ve İslam’ın kimliği ve başkentidir ve her zaman da böyle kalacaktır.

Irak Hikmet Hareketi Lideri Seyyid Ammar Hekim, Ramazan ayının son Cuma’sı olan Kudüs Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Hekim yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: Mübarek Ramazan ayının son Cuma’sında İslam dünyası Kudüs Günü’nü canlı tutmaktadır ve bu gün İslam mezheplerinin ve ilahi dinlerin fikir birliğine vardığı bir gündür ve hepsi Müslümanların ilk kıblesinin işgal edilmesine karşıdır. İmam Humeyni’nin (r.a) Kudüs ve Filistin konusunu dünyadaki tüm özgürlük yanlılarının ve zulüm karşıtlarında vicdanında canlı tutan benzersiz girişimini takdir ediyoruz.

Irak Hikmet Hareketi Lideri, daha sonra şu ifadeleri kullandı: Kudüs İslam’ın ve Müslümanların kimliği ve başkenti olarak sonsuza kadar kalacaktır.

Seyyid Ammar Hekim mesajının devamında, Siyonist Rejim’in Kudüs’ün demografik yapısını değiştirme ve işgal ettiği bölgede şehir kurma çalışmalarını artırma çabaları ve ayrıca Kudüs’ün İslami kimliği ile oyun oynaması ile ilgili uyarıda bulunarak uluslararası kurumlardan özellikle de UNESCO’dan Kudüs’ün içinde bulunduğu durum karşısında görevlerini yerine getirmelerini istedi.

Ramazan ayının son Cuma’sı Irak’taki birçok kentiyle birlikte İran İslam Cumhuriyeti’nin il ve ilçeleri ve dünyanın dört bir yanındaki İslam ülkeleri ve diğer ülkelerin başkentleri Dünya Kudüs Gününü anmak amacıyla düzenlenen kapsamlı ve coşkulu gösterilere sahne oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.