Ammar Hekim: Yabancı güçlerin askeri üs kurmalarına karşıyız

  • 09 Mart 2019
  • 1.653 kez görüntülendi.
Ammar Hekim: Yabancı güçlerin askeri üs kurmalarına karşıyız

Irak’ta Şehit Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlenirken Haşdüş Şabi ordusuna bağlı bazı cenazeler de toprağa verildi.

El-Alem kanalına göre, Irak halkı, dün Irak İslami Yüksek Meclisi’nin önceki başkanı Muhammed Bakır Sadr’ın şehadetinin 16. yıldönümü münasebetiyle, Necef’te Şehitler Günü’nü andı.

Sözkonusu ‘Şehitler Günü’yle aynı zamanda teröristler tarafından bir pusuda şehit edilen Haşdüş Şabi güçlerinden bazılarının cenazeleri de toprağa verildi.

Irak Reform ve Kalkınma Koalisyonu başkanı Ammar Hekim, merasimde yaptığı konuşmada, Bağdat’ın Irak’ta dış güçlerin üs kurması ve komşu ülkelerin Irak topraklarına saldırmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Bu arada Irak Asaib Ehl-i el-Hak hareketi genel sekreteri Kays el-Hezali de, merasimde yaptığı konuşmada, Amerika’nın bölgede yeni nesil IŞİD oluşturma hedefinde olduğunu belirterek, Haşdüş Şabi güçlerinin Amerika’nın bu fitnesine karşı mücadele edeceğini söyledi.

IŞİD teröristleri geçen perşembe günü  Musul-Kerkük yolunda  Haşdüş Şabi konvoyuna saldırı düzenlemiş ve 6 kişi şehit olmuş ve 30’dan fazlası da yaralanmıştı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.