Caferi: İsrail terör rejimi, teröristleri desteklemekle cinayetlerine bir yenisini daha eklemiştir

  • 26 Kasım 2014
  • 883 kez görüntülendi.
Caferi: İsrail terör rejimi, teröristleri desteklemekle cinayetlerine bir yenisini daha eklemiştir

NEW YORK – Suriye’nin Birleşmiş Milletlerdeki Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi; işgalci İsrail’in Suriye’nin işgal altındaki Golan topraklarında en çirkef ihlallerde bulunduğunu, despot bir politika izlediğini, vatandaşları nedensiz gelişi güzel tutukladığını ve ırkçı icraatlarda bulunduğunu belirtti.

BM genel kurulunun dünkü (salı) günü Ortadoğu’daki durumları tartıştığı oturumda konuşan Caferi; işgalci İsrail’in ateşkes bölgesinde tekfirci ve hain terör örgütleri desteklemekle Suriyelilere yönelik cinayetlerine bir tanesini daha eklediğine vurgu yaparken, söz konusu bölgede görev yapan BM barış güçlerinin bir kısım mevkilerini İsrail’in desteklediği bu terör çetelerinin saldırıları sonucunda boşalttıklarına dikkat çekti.

Caferi; İsrail işgali altındaki Golan topraklarında yaşayan ve İsrail’in dayatmacı icraatlarına rağmen anavatanı Suriye’ye sımsıkı tutunduğunu ifade eden bir Golanlı’nın mektubunu okudu. Golanlı bayanın mektubu, İsrail otoritelerinin 1967 yılından bu yana Golan’da insanlara ve doğaya karşı giriştiği çirkin ihlallere, baskı ve dayatmalarına ışık tuttu.

Golan topraklarında görev yapan BM UNDOF güçlerinin İsrail’in desteklediği terör örgütlerinin saldırıları sonucunda bir kısım mevkilerini geçici olarak boşaltmalarına işaret eden Caferi; Suriye’nin uzun süredir kimi devlet rejimlerinin terör örgütlerine sağladıkları desteğin tehlikeli sonuçlarını dile getirdiğine vurgu yaptı.

Caferi İsrail’in Kaide Örgütünün Suriye’deki bir kolu olan Nusra Cephesi dahil olmak üzere tekfirci ve hain teröristlere sağladığı muhtelif desteğin bu terör çetelerinin bölgede hareket ve eylemlerini kolaylaştırdığını, bunun da UNDOF güçleri ile bölgedeki masum insanların hayatlarına ciddi bir tehlike teşkil ettiğini belirtti.

İsrail’in uluslar arası tolumun gözü ve sessizliği önünde BM kararları ve kanunlarını açıkça ve aleni bir şekilde ihlal etmeye devam ettiğini belirten Caferi; bunun bölgede istikrar ve güvenliği gittikçe daha çok çıkmaza sürüklediğine vurgu yaptı.

Bu arada Mısır’ın BM’deki daimi temsilcisi Amro Ebu el Ata BM genel kuruluna İsrail işgali altındaki Golan ve Kudüs’e ilişkin iki ayrı karar tasarısı takdim etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.