Çin, petrol ithalatında İran’ı tercih ediyor

  • 17 Temmuz 2018
  • 2.092 kez görüntülendi.
Çin, petrol ithalatında İran’ı tercih ediyor

Bağımsız bir Çinli rafineri olan Dongming Petrokimyasal, ABD’den ham petrol ithalatını durdurarak İran’dan ithalata başlayacaklarını duyurdu.

Çin Şantung’da bulunan Dong Ming Petrokimya Rafinerisi yetkilileri, ABD’den petrol alımını durdurduklarını ve Amerika yerine İran’dan petrol ithal etmek istediklerini açıkladı.

Raşa Today’da yer alan habere göre adını açıklamayan bu yetkililer, “Çin yönetimi, ABD ürünlerine bazı tarifeler uygulamak istiyor ve petrol alımı için de bundan sonra Batı Afrika ve İran’a önem verecektir” dedi.

Çin yönetimin daha çok Ortadoğu bölgesinden petrol alımı istediğini ifade eden yetkililer, Amerikan petrolüne tarife uygulanmasının da planlandığını açıkladı.

Bu habere göre, 6.300 çalışan ve yaklaşık 4,5 milyar dolarlık bilanço değerine sahip olan firma, yıllık 15 milyon tonluk petrol işleme kapasitesine sahiptir.

Çin Hükümeti Amerika’nın uyguladığı yeni gümrük tarifeleri ardından, ABD’den yapılan ham petrol ithalatına gümrük vergisi getirmeyi ve ABD yerine Ortadoğu ve Batı Afrika’yı tercih etmeyi planladıklarını belirtmişti.

Çin, ABD petrolünün ikinci müşterisi konumundadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.