El-Hayye: Kuşatmayı Kaldırma Çabaları Başarıya Ulaşmak Üzere

  • 03 Kasım 2018
  • 1.221 kez görüntülendi.
El-Hayye: Kuşatmayı Kaldırma Çabaları Başarıya Ulaşmak Üzere

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye yaptığı açıklamada, Gazze üzerindeki ablukanın kaldırılması için yapılan çabaların başarıya ulaşmak üzere olduğunu belirterek, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin devam edeceğini söyledi.

Dünkü faaliyetlere katılan ve dönüş kampında bir konuşma yapan Hamas lideri El-Hayye, “Yürüyüşler iki ana hedef için başladı. Birincisi, unutulması istenilen ve başta dönüş hakkı olmak üzere tasfiye edilmek istenilen Filistin davasını diriltmek, ikincisi işgalci İsrail’in Gazze üzerindeki ablukasını kaldırmaktı” dedi.

Halka seslenen El-Hayye, “Sizin gösterileriniz olmasaydı kimse size bakmaz ve kimse de size gelmezdi” hatırlatmasını yaptı.

El-Hayye konuşmasında, Mısır, Katar ve uluslararası camianın kuşatmayı kaldırma çabalarının başarıya ulaşmak üzere olduğunu belirtti.

İşgalciyi uyaran El-Hayye, “Gösteriler devam eder ve ablukanın kalkması gecikirse, siz önümüzdeki kış mevsiminde yazda görmediğinizi göreceksiniz. Hamas, diğer hareketler ve Filistin halkı bu konuda verilen sözleri gözlemliyor. İşgalci ablukayı kaldırma konusundaki sözü nedeniyle şu anda sınavdadır. Arabulucuların onu dizginlemeye güçleri yetiyor” dedi.

Filistinli ve İsrailli kaynaklar, 12 yıldır Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması için sürdürülen çabalarda ilerleme kaydedildiğini ifade ediyorlar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.