Heniyye: Terör rejiminin tehditleri Filistin halkının gücünü daha da arttırıyor

  • 21 Nisan 2018
  • 1.078 kez görüntülendi.
Heniyye: Terör rejiminin tehditleri Filistin halkının gücünü daha da arttırıyor

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın siyasi ofis başkanı İsmail Heniyye, terör rejimi İsrail’in Gazze halkına yönelik tehditlerine tepki olarak yaptığı açıklamada, ‘Bu tehditler Gazze sınırlarında Filistin halkının gücünü ve varlığını daha da arttırmaktadır” dedi.

İRNA’nın haberine göre, İsmail Heniyye, Filistin halkının ”Büyük Dönüş Hareketi’ne görkemli bir şekilde katılmasını ve bunun Gazze’ye yönelik muhasaranın kalkması yönünde caydırıcı bir hareket olduğunu belirterek, hiç kimsenin Filistin halkının haklarını gaspedemeyeceğini söyledi.

HAMAS yetkilisi, siyonistlere hitaben de, ‘Filistin sınırlarında ve işgal altındaki topraklarda insan seline hazırlanın’ dedi.

Terör rejimi İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından Gazze sınırındaki İsrail askerlerine yapılacak herhangi bir saldırının Hamas liderlerine yönelik suikastları tetikleyeceği tehdidinde bulundu.

Katz, Kassam Tugayları’nın Gazze sınırındaki İsrail askerlerine uyarı amacıyla yayınladığı videoyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Videodan Hamas’ın sorumlu olduğunu ileri süren Katz, “İsrail askerlerinin Kassam’a ait keskin nişancılar tarafından vurulabileceği tehdidi kırmızı çizgiyi aşmaktır. Hamas, Gazze sınırında İsrailli komutanlara yönelik herhangi bir saldırının Hamas liderlerine karşı suikastların başlamasına neden olabileceğini iyi bilmeli.” ifadelerini kullandı.

Kassam Tugayları, geçen hafta İsrail askerlerinin kendi keskin nişancılarının hedefinde olduğunu gösteren bir video yayınlayarak Gazze sınırındaki olaylar nedeniyle ırkçı İsrail’i uyarmıştı. Gazze Şeridi sınırında 30 Mart’tan bu yana devam eden barışçıl “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerinde İsrail askerlerinin protestoculara gerçek mermiyle ateş açması sonucu bugüne kadar 40 civarında  Filistinli şehit oldu, birçoğu gerçek mermiyle olmak üzere 4 binden fazlası da yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.