Irak güçleri, Musul’un eski semtini çepeçevre kuÅŸattı

  • 28 Haziran 2017
  • 1.036 kez görüntülendi.
Irak güçleri, Musul’un eski semtini çepeçevre kuÅŸattı

Irak Federal Polis TeÅŸkilatı Komutanı, terör örgütü IŞİD’in son kalesi sayılan Musul’un eski semtinin bütün giriÅŸ noktalarında kontrol saÄŸlandığını belirtti.

Ä°RÄ°B haber ajansının aktardığına göre, Irak Federal Polis TeÅŸkilatı Komutanı “Raid Cevdet”, polis güçlerinin Musul’un eski semtinde Irak güçlerine yönelik intihar eylemi hazırlığı içinde olan 4 IŞİD eylemcisini etkisiz hale getirdiÄŸini de sözlerine ekledi.

Cevdet ayrıca, bomba imha ekiplerinin Eski Köprü’ye giden Neyneva Caddesi’ni bomba düzenekleri ve mayınlardan temizleyerek, ulaşıma yeniden açtıklarını ifade etti.

Bu arada, Iraklı kaynaklar, terör örgütü IŞİD’in Ä°HA’lardan sorumlu elebaşı “Ebu Hafsa” ile bazı arkadaÅŸlarını, Neyneva vilayetindeki IŞİD Ä°HA’ları hangarına düzenlenen hava saldırısı sırasında etkisiz hale getirildiÄŸini duyurdu.

Irak BaÅŸbakanı Haydar Ä°badi dün akÅŸam yaptığı açıklamada, Musul’un iÅŸgalden kurtarılmasının resmen ilan edilmesi zamanının çok yakın olduÄŸunu, Irak güçlerinin küçük bir mahalle hariç Musul’un birçok bölgesinde kontrol saÄŸladıklarını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.