İsviçre’nin Tahran maslahatgüzarı İran dışişleri bakanlığına çağrıldı

  • 20 Haziran 2017
  • 1.011 kez görüntülendi.
İsviçre’nin Tahran maslahatgüzarı İran dışişleri bakanlığına çağrıldı

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Amerikan dışişleri bakanı Rex Tillerson’un müdahaleci açıklamalarının ardından, İsviçre’nin Tahran maslahatgüzarının İran dışişleri bakanlığına çağrılarak İran’ın Amerikan yönetimine yönelik resmi tepkisinin iletildiğini söyledi.

Rex Tillerson, geçen çarşamba günü Amerikan Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada, ”Amerika’nın siyasetlerinin İran’da iktidarın barışçı bir şekilde intikalidir  ve İran’da iç unsurların Amerika’nın bu barışçı girişimine yardımcı olmaları halinde ABD’nin bu girişime destek vereceğini’ söylemişti.

Kasımi, İran dışişleri bakanlığının Amerika bölümü başkanı Muhammed Keşaverzade’nin İsviçre’nin maslahatgüzarıyla görüşmesinde  ABD dışişleri bakanının ölçüsüz konuşmalarının İran’ın içişlerine müdahale olduğunu ve bu açıklamaları kınadığını bildirdi.

Kasımi, Keşaverzade’nin, Amerikan dışişleri bakanının bu açıklamasının aynı zamanda uluslararası hukuka ve Amerika’nın BM bildirgesindeki taahhüdüne ve de iki ülke arasındaki anlaşmalara aykırı olduğunu bildirdiğini belirterek, Amerikan hükümetinin  bu açıklamalar karşısında sorumlu olduğunu ve bu açıklamalara karşı cevap vermesi gerektiğini söylediğini kaydetti.

İsviçre maslahatgüzarı da, sözkonusu görüşmede, İran İslam Cumhuriyetinin mesajını Amerikan yönetimine en kısa zamanda ileteceğini ve sonucu da İran İslam Cumhuriyetine haber vereceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.