Laricani, Bangladeş Meclis Başkan Vekili Fazli Rabbi İle Görüştü…

  • 21 Ocak 2015
  • 839 kez görüntülendi.
Laricani, Bangladeş Meclis Başkan Vekili Fazli Rabbi İle Görüştü…

İran İslami Şura Meclisi Başkanı yabancıların müslümanların meselelerine müdahale hakkına sahip olmadıklarını bildirdi.

10.İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği Konferansı’na katılmak amacı ile İstanbul’a giden İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, dün Bangladeş Meclis Başkan vekili Fazli Rabbi ile görüşerek fikir teatisinde bulundu.

Bu görüşmede yüce İslam peygamberine yönelik yapılan alçak saldırı ve hakareti kınayan Laricani, İslam ülkeler arasında küçük anlaşmazlıkların var olması durumunda bile bu anlaşmazlıkların giderilmesine çaba gösterilmesi ve yabancılara müslümanların içişlerine müdahalede bulunmalarına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Laricani ayrıca siyonistlerin saldırılarının devam etmesi özellikle Suriye topraklarında yaptıkları son alçakça saldırının işgal rejimi İsrail’in saldırgan tutumunun devam ettiğini ve bu rejimin terörist iç yüzünü gösterdiğini söyledi.

Bu görüşmede Bangladeş meclis başkanı yardımcısı da İran ile Bangladeş arasındaki ilişkilerin çok samimi olduğunu ve Farsça ve Bangladeş halkı dilinde ortak bir çok kavramın bulunmasının bunun açık bir örneği olduğunu belirterek, İran ile Bangladeş arasındaki ikili ilişkilerin daha da gelişmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.