Laricani: İran ve Bangladeş, ilişkilerin gelişmesi için iyi kapasitelere sahipler

  • 28 Mart 2017
  • 987 kez görüntülendi.
Laricani: İran ve Bangladeş, ilişkilerin gelişmesi için iyi kapasitelere sahipler

İran İslami Şura meclisi başkanı Ali Laricani, İran ve Bangladeş arasındaki dostane ilişkilerinin gelişmesi için özel sektör teamüllerin artması ile iki ülke kapasitelerin kullanılması gerektiğini söyledi.

İslami Şura meclisi başkanı Ali Laricani dün (pazartesi) Bangladeş’in Tahran büyükelçisi Mucib er-Rahman Buian ile yaptığı görüşmede, iki ülke parlamenter ilişkilerin artmasını vurgulayarak, İran meclisinin Bangladeş ile ilişkilerin gelişmesi için gereken yasal ortam ve araçları oluşturmaya hazır olduğunu söyledi.

İki ülke arasında ekonomi ve ticari ilişkilerin gelişme sürecinden memnun olduğunu bildiren Laricani, iki ülkenin dünya ve bölgede mevcut şartlardan iyi ilişkilere sahip olduğunu, bu yüzden bu sürece bir halel gelmesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

İslami şura meclis başkanı ayrıca bankacılık işbirliğinin güçlenmesi ile iki ülkenin ekonomi ve ticari ilişkilerinin daha da gelişmesini umut etti.

Yapılan görüşmede Bangladeş’in Tahran büyükelçisi Mucib er-Rahman Buian da ülkesinin İran ile siyasi, ekonomik ve parlamenter ilişkileri geliştirme isteğinin altını çizerken, Bangladeş siyasetinin bölge ve dünyada barış ve huzurun sağlanmasına yardımcı olmak olduğuna işaretle, bu çerçevede İran ile işbirliğinin ülkesi için büyük önem taşıdığını söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.