Michel Aoun: Saad Hariri’nin tutumu kabul edilemez

  • 12 Kasım 2017
  • 1.130 kez görüntülendi.
Michel Aoun: Saad Hariri’nin tutumu kabul edilemez

Lübnan cumhurbaşkanı Michel Aoun’un ofisi tarafından yayınlanan bildiride, bütün iç ve dış taraflara, Saad Hariri’nin tutumunun kendi tutumu olmadığı ve kabul edilmeyeceği kaydedildi.

Fars haber ajansına göre, bildiride, Hariri’yle ilgili son bir hafta içinde bazı kuşkuların ciddi olarak kaygı verici olduğuna işaretle, Saad Hariri’nin  hala Arabistan’da tutulmasının  ciddi kuşkuları beraberinde getirdiği ve bunların ne olduğunun da ancak kendisinin Lübnan’a döndükten sonra anlaşılacağına yer verildi.

Bu arada Lübnanlı bir yetkili, Lübnan cumhurbaşkanının yabancı ülkelerin büyükelçilerine Saad Hariri’nin kaçırıldığını bildirdiğini duyurdu.

Aoun, dün de Arabistan hükümetine hitaben,  Lübnan’ın başbakan Saad Hariri’nin Arabistan’da bulunduğu şartları kabul etmeyeceğini ve bunun uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu bildirdi.

Saad Hariri, 4 kasım günü Suudilerin baskısıyla Arabistan’ın başkenti Riyad’da Lübnan başbakanlık görevinden istifa ettiğini bildirdi.  (Ama siyasi gözlemciler Hariri’nin şu anda Arabistan’da zorla tutulduğunu bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.