Şeyh Nebil Kavuk: Suudi Arabistan, BAE Ve Bahreyn Filistin’e Karşı Komplo Üçgenidir

  • 30 Haziran 2018
  • 1.827 kez görüntülendi.
Şeyh Nebil Kavuk: Suudi Arabistan, BAE Ve Bahreyn Filistin’e Karşı Komplo Üçgenidir

Lübnan Hizbullahı merkez komisyonu üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Beyrut’taki el-Mehdi (a.s) İslam Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen yıllık Kur’an konferansında yaptığı açıklamada; Allah’ın insanlara hidayet ve rahmet vesilesi olarak gönderdiği Kuran-ı Kerim bugün katliam, öldürme ve vahşilik kitabı olarak tanıtılmakta ve cinayetler, şehirlerin işgali ve kadınlara ihanet Kuran’ın adıyla yapılmaktadır, ifadelerini kullandı.

Kavuk açıklamasının devamında Suud rejimini suçlayarak; Allahu tebarek ve teala Kuran-ı Kerim ile ümmeti hayra, ilme ve berekete yöneltmek istedi ancak Suud Rejiminin uygulamalarıyla ve müdahaleleriyle her gün Kuran-ı Kerimin öğretilerine ve Kuran ehline ihanet ettiğini görüyoruz. Kutsal mekanlara hizmet ettiklerini iddia edenler Filistin değerlerine yönelik komplo düzenliyorlar, açıklamasında bulundu.

Lübnan Hizbullahı merkez komisyonu üyesi daha sonra; Suudi Arabistan diplomatik, siyasi ve mali tüm gücünü Filistin halkına Yüzyıl Anlaşmasını uygulamak için kullanıyor ve İsrail de seve seve Arabistan’ın bölgedeki politikalarını destekliyor ve bu ülkeyi arzularına ulaşmak için stratejik bir fırsat olarak görüyor. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn Filistin değerlerine karşı bir komplo üçgeni oluşturarak Filistin değerlerini yok etmeye çalışıyorlar, ifadelerini kullandı.

Şeyh Nebil Kavuk açıklamalarının devamında Lübnan’ın içişleri ile ilgili, Suudi Arabistan’ın politikalarının günümüzde şer odağına dönüştüğünü ve Lübnan parlamentosu seçimlerine müdahale edecek kadar ileriye gittiğini ve şuan ise yeni kabinenin oluşturulmasına müdahale ettiğini belirtti.

Lübnan Hizbullahı merkez komisyonu üyesi son olarak; Lübnan’da hükumet kurulmasının önündeki en önemli sorun dıştan bakıldığında milli bir sorundur ancak aslında bölgesel ve Suudi kaynaklıdır bununla birlikte hükumet kurulmasının önündeki en bariz engel Hizbullah ve onun bölgedeki siyasi cephesine yani İran’a karşı siyasi bir cephe oluşturmaya çalışan Arabistan’ın çabaları ve Arabistan’ın müttefiklerinin konumunun büyük gösterilmeye çalışılmasıdır, dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.