Suudiler Mina olayını cinayete çevirdi

  • 03 Ekim 2015
  • 765 kez görüntülendi.
Suudiler Mina olayını cinayete çevirdi

İran İstihbarat Bakanı “Suudi Arabistan mantıksız hareketlerle Mina olayını cinayete çevirdi” dedi.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre İran İstihbarat Bakanı Hüccetülislam Mahmud Alevi, Mina olayında hayatını kaybeden İranlı hacıların ağırlama töreninde yaptığı açıklamada “Yaralıların da İran’a geri getirme işlemi devam ediyor” diye konuştu.

Devletin halka karşı olan taahhüdünü yerine getireceğini belirten Hüccetülislam Alevi “Gereken program ve planlamalarla vatandaşlarımızın hukukunu savunacağız” açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan’ın ilk baştan ahlaki bir tutum sergilemesi takdirde başka milletlerin de sempatisini kazanabileceğinin altını çizen Alevi “Maalesef Suudi Arabistan ahlaki olmayan tutumla bu faciayı cinayete çevirdi” vurgulamasında bulundu.

İmam Hamaney’in açıklamalarına da değinen Hüccetülislam Alevi, bu açıklamaların iyi gelişmelere zemin hazırladığını ve şuan hayatını kaybedenlerin naaşlarının ülkeye dönmesine tanık olduklarını aktardı.

İstihbarat Bakanlığı’nın incelemeler sonucu bir sonuca ulaşıp ulaşmadığına ilişkin soruya ise Hüccetülislam Alevi “Bu konu araştırılmakta ve incelemeler bitmeden önce İslam İnkılabı Rehberi’nin de vurguladığı gibi alelacele yargıda bulunmamalıyız ve sonuca ulaştığımızda İran halkına sonucu bildireceğiz” diye belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.