Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn: Liberman’ın Sözleri İsrail’in Niyetini Gösteriyor

  • 06 Şubat 2018
  • 851 kez görüntülendi.
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn: Liberman’ın Sözleri İsrail’in Niyetini Gösteriyor

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn Lübnan petrolüne ilişkin olarak,’İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın sözleri, İsrail’in niyetini açıkça gösteriyor’ dedi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın “Lübnan’a ait petrol ve doğalgaz sahasına” yönelik sözlerinin Tel Aviv’in niyetini ortaya koyduğunu söyledi.

Avn, Lübnan’a ziyarette bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’u Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti.

Görüşmenin ardından Lübnan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Avn’ın İsrailli yetkililerin “Lübnan’a ait petrol ve doğalgaz alanları ile ilgili açıklamalarını” eleştirdiği kaydedildi.

İsrailli bakan Liberman’ın geçen hafta yaptığı “Lübnan’ın petrol ve doğalgaz arayacağı 9. blok, İsrail’indir” açıklamasına tepki gösteren Avn, “Lübnan, 9. Blok’ta petrol ve doğalgaz arama kararını açıklamadan önce İsrail’in bu alanı kontrol etme konusunda emelleri vardı. Bu nedenle, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın sözleri İsrail’in niyetini açıkça gösteriyor.” dedi.

Öte yandan görüşmede Yunanistan ve Lübnan arasında terörizmle mücadelede iş birliği konularının ele alındığı aktarıldı ve Lübnan, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bakanlarının gerçekleştireceği üçlü toplantıların “memnuniyetle karşılandığı” ifade edildi.

İki ülke arasındaki sahil güvenliği konusunda iş birliğinin gelişmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Yunanistan’ın Birleşmiş Milletler Lübnan Barış Gücü’ndeki (UNIFIL) kapasitesini artırmasına vurgu yapıldı.

Konuk bakan Kammenos ise ülkesinin Lübnan ile askeri iş birliğini artırmaya ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.