UNRWA’nın Yardımları Kısmasından Sonra Bir Filistinli Mülteci Daha Hayatını Kaybetti

  • 15 Ocak 2016
  • 776 kez görüntülendi.
UNRWA’nın Yardımları Kısmasından Sonra Bir Filistinli Mülteci Daha Hayatını Kaybetti

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın Filistinli mültecilere yaptığı yardımları kısması üzerine Lübnan hükümetinin hasta Filistinli mültecileri hastanelerine kabul etmemesi yüzünden ikinci bir mültecinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Lübnan’da yayın yapan En-Neşra internet sitesi, UNRWA’nın aldığı son kararın ardından, Sur şehrindeki Burcu’ş-Şimali mülteci kampında yaşayan Sa’de Muhammed Ramid adındaki Filistinli mülteci kadının sağlık giderlerini yatırmaması yüzünden hastanelerin kendisini kabul etmediğini ve mülteci kadının Balsam Hastanesinde hayatını kaybettiğini duyurdu.

İki gün önce de UNRWA’nın sağlık giderlerini yatırmadığı Filistinli bir mülteci hayatını kaybetmiş, aynı uygulama yüzünden kendisi de sağlık giderlerini ödemediği için aynı kamptan Talasemi hastası bir kişi kendini yakmıştı.

UNRWA daha önce yaptığı açıklamada, mültecilere yaptıkları birçok yardımı kısıtlamaya gideceklerini duyurdu. Karara tepki gösteren başta Hamas olmak üzere birçok Filistinli grup, bu kararın çok ağır ve olumsuz etkileri olacağı konusunda uyardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.