Avrupa’da İkamet Eden Filistinli Mülteciler Anavatanlarına Dönme Konusunda Kararlı

  • 26 Nisan 2015
  • 950 kez görüntülendi.
Avrupa’da İkamet Eden Filistinli Mülteciler Anavatanlarına Dönme Konusunda Kararlı

Avrupa ülkelerinde ikamet eden mülteci Filistinliler, kendi ana vatanları Filistin topraklarına dönme konusunda kararlı olduklarını ve bu kararlarından asla vazgeçmeyeceklerini bildirdiler

İRNA’nın bildirdiğine göre Avrupa mukimli 15 bin Filistinli dün Filistin Özerk Teşkilatı elçisinin katılmadığı bir sempozyumda bir araya geldiler.

Berlin’de düzenlenen 13. Avrupa’daki Filistinliler Sempozyumuna katılan Filistinliler bu toplantı sırasında kendi vatanlarına dönme hakkına sahip olduklarını bildirdiler.

Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan Filistinlilerin yanı sıra Arap halklarına ve Müslüman topluluklara ait sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve Avrupa’nın bazı ileri gelenlerinin katıldığı yıllık sempozyumda konuşmacılar Filistinli mültecileri hitap alarak Filistin topraklarına döneminin onların bir hakkı olduğunu ve bu kararlarından asla vazgeçmemeleri gerektiğini bildirdiler.

Yıllık sempozyum münasebetiyle Almanya’nın Berlin şehrinde büyük bir Filistin coşkusu yaşanmış ve Sempozyuma katılım için dün Avrupa’nın her tarafından insanların hava ve kara yollarından Berlin’e akın ettikleri gözlemlenmişti.

Filistin davasıyla ilgili konuşmaların yapıldığı ve geniş bir katılımın gözlendiği yıllık sempozyumda ayrıca muhtelif çalışma atölyeleri oluşturularak Filistin davasıyla ilgili alt gündem maddeleri müzakere edildi.

Sempozyum kapanış bildirisinde ise işgal rejiminin Ürdün Nehre Batı yakası ve Gazze şeridindeki cinayetleri kınanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.