AB düşünce merkezleri Trump’a çağrı yaptı: Bercam’a geri dön

  • 09 Mayıs 2019
  • 1.504 kez görüntülendi.
AB düşünce merkezleri Trump’a çağrı yaptı: Bercam’a geri dön

Avrupa’da 19 düşünce merkezi bir bildiri yayımlayarak Amerika’dan Bercam nükleer anlaşmasına geri dönmesini istedi.

Uluslararası ilişkiler ve dış politika alanları üzerinde araştırma yapan ve Londra, Paris, Brüksel, Berlin, Madrid, Roma ve Prag’da faaliyet yürüten söz konusu 19 düşünce merkezi ABD Başkanı Donald Trump’tan Bercam nükleer anlaşması ve İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı tutumunu gözden geçirmesini istediler.

19 Avrupalı düşünce merkezi bildiride, Amerika’nın Bercam nükleer anlaşmasından çekilmesi uluslararası düzeyde ülkelerin dayanışması ve uluslararası yasaların olumsuz etkilemesi ve ayrıca İran milletine iktisadi baskı bağlamında olumsuz sonuçları beraberinde getirdiğini belirttiler.

Bundan önce de Amerikalı 50 emekli diplomat ve General ABD Başkanı Donald Trump’a bir mektup yazarak Trump’tan Bercam nükleer anlaşmasına geri dönmesini istemişti. Söz konusu 50 Amerikalı emekli diplomat ve General mektupta Amerika’nın Bercam anlaşmasına geri dönme gerekçesi olarak, UAEK tüm raporlarında İran’ın Amerika Bercam’dan çekilmesi ve yaptırımları yeniden dayatmasına karşın anlaşmaya bağlı kaldığını onaylamasını gösterdiler ve bu durum, Tahran yönetimi uluslararası anlaşmalardaki yükümlülüklerine sonuna kadar bağlı kaldığını gösterdiğini belirttiler.

Bilindiği üzere ABD Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018’te Bercam nükleer anlaşmasında illegal bir şekilde çekildi ve İran’a nükleer yaptırımları yeniden dayatacaklarını ilan etti ve ardından iki merhalede bu yaptırımları dayattı. Trump’ın bu hareketi Amerika içinde ve uluslararası toplumda sert tepki ile karşılaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.