Abbas Erakçi: İran ve 5+1 Nükleer Görüşmelerde Kesin Sonuca Varmak İstiyor…

  • 15 Ocak 2015
  • 838 kez görüntülendi.
Abbas Erakçi: İran ve 5+1 Nükleer Görüşmelerde Kesin Sonuca Varmak İstiyor…

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı yardımcısı, İran İslam Cumhuriyeti ve 5+1 grubunun nükleer görüşmelerde ciddi olduklarını ve kesin sonuca varmak istediklerini bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı yardımcısı ve İran nükleer görüşme heyetinin üst düzey üyesi Seyyid Abbas Erakçi, görüşmeler ortamının tamamen ciddi ve Şaffaf olduğunu ve tarafların nihai sonuca varmak istediklerini söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’in Cenevre’de birkaç turluk 8 saatlik görüşmesinin çok sarih, şeffaf ve ciddi olduğunu ve tüm konuların bu görüşmelerde masaya yatırıldığını belirten İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı yardımcısı Erakçi, iki ülke Dışişleri bakanlarının görüşmesinin Dışişleri bakanları yardımcıları ve uzmanlar görüşmeleri için de bir ip ucu olduğunu ve çerçeveyi belirlediğini söyledi.

Bugün görüşmelerin Cenevre’de Dışişleri bakanları yardımcıları düzeyinde devam edeceğini, ancak tüm tarafların kabul edeceği bir sonuca varmanın şimdilik çok çetin olduğunu bununla birlikte bu yöndeki gayretlerin devam ettiğini ama şimdilik kesin yargıya varmak için zamanın henüz erken olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.