ABD Afganistan’da katliamı sürdürüyor: 13 sivil öldü

  • 05 Kasım 2017
  • 1.176 kez görüntülendi.
ABD Afganistan’da katliamı sürdürüyor: 13 sivil öldü

Afganistan’da Amerikan-NATO uçaklarının Kunduz eyaletindeki saldırısı sonucu siviller hedef alındı; 13 sivil öldü, 7 sivil yaralandı.

Afganistan’ın batısındaki Herat vilayetinin Zir Koh ilçesinde Amerikan-NATO kuvvetlerine ait uçakların bir kez daha sivilleri vurduğu bildirildi. Saldırıda 13 sivilin öldüğü, 7 sivilin de yaralandığı duyuruldu.

Herat Valiliği Sözcüsü Ceylani Farhad, NATO uçaklarının Zir Koh’daki Taliban mevzilerine hava operasyonu düzenlerken sivillerin evlerini vurduğunu belirtti.

Farhad, sivillerin yaşadığı bölgenin Taliban mevzilerine çok yakın olduğu bilgisini paylaştı.

Saldırıda aralarında çocukların bulunduğu 13 sivilin hayatını kaybettiğini ifade eden Farhad, 7 sivilin de yaralandığını belirtti. Farhad, saldırıda 16 Taliban üyesinin öldürüldüğünü, 4 militanın da yaralandığını kaydetti.

Taliban’dan yapılan açıklamada ise saldırıda sadece 35 sivilin öldüğü iddia edildi.

Kasım 2015 tarihinde de Kunduz eyaletinde Amerikan savaş uçakları sınırsız doktorların denetimi altındaki bir hastaneye saldırısı sonucu 42 hasta ve doktor yaşamını yitirmiş ve onlarca hasta da yaralanmıştı.

Yayınlanan resmi rakamlara göre son dönemlerde Amerika’nın Afganistan’a yönelik yeni stratejisinin açıklanması ardından Amerika’nın hava saldırıları iki kat artış göstermiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.