ABD Yemen’e karşı Arabistan’la muhtemel kara operasyonuna katılacak

  • 29 Nisan 2015
  • 928 kez görüntülendi.
ABD Yemen’e karşı Arabistan’la muhtemel kara operasyonuna katılacak

Yemen press, Suudi rejiminin Yemen’e yönelik  muhtemel kara operasyonuna Amerika’nın da büyük ihtimalle  katılacağını bildirdi.

Yemen Press sitesi, Arabistan’ın Yemen’e yönelik  hava operasyonlarından  sonra bir diğer aşamanın  Yemen’e  kara operasyonu olacağını bildirirken, Arabistan’ın hamisi internet siteleri ve gazetelerinin de, istihbarat kaynaklarına dayanarak verdikleri haberlerden yola çıkarak, Arabistan’ın  Yemen’e kara operasyonu  düzenlemesinin büyük bir ihtimal dahilinde olduğunu ve bu kara operasyonuna, Türkiye, Pakistan ve  Mısır gibi ülkelerin karşı çıktığını ama bazı batılı ülkelerin  bu operasyona katılabileceklerini bildirdiler.

Bu arada gelen haberlere göre,  Arabistan savunma bakanı Muhammed Bin Selman,  kraliyet hanedanı içinde Yemen’e saldırı konusunda  yaşanan muhtemel  ihtilaflardan dolayı, karadan da saldırı düzenlenmesi kararı  alırken bu operasyonun  Mayıs ayı sonlarına kadar gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yemen press’in bildirdiğine göre, Amerika da, Yemen’deki çıkarları açısından kara operasyonuna muhtemel olarak katılacak ve  bu operasyon kapsamında  Aden ve Babul Mendeb, Şebbuh ve  Hazremut bölgelerini işgaline geçirecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.