Afganistan’daki IŞİD Teröristleri, Radyo Yayınını ABD Üssünden Yapıyor

  • 31 Aralık 2015
  • 861 kez görüntülendi.
Afganistan’daki IŞİD Teröristleri, Radyo Yayınını ABD Üssünden Yapıyor

Afganistan’da yayın yapan IŞİD’e ait ‘Hilafetin Sesi’ radyosuna ABD’nin destek verdiği yönündeki iddialar büyüyor. Daha önce Taliban’ın dile getirdiği ve kendilerinin bile sahip olamadığı böyle kapsamlı bir radyonun ABD üssünden yayın yaptığı iddialarına, Afgan siyasetçi de katıldı.

Taliban karşıtı Gül Mücahid de Mecliste yaptığı açıklamada, IŞİD’in radyosunun Nangarhar’da yabancılara ait bir askeri üsten yayın yaptığını savundu. Kabil milletvekili Mücahid, Hilafetin Sesi adlı radyonun Nangarhar’daki yabancı askerlere ait bir kamptan yayın yaptığını söyledi ama yabancı kampın kimlere ait olduğunu söylemedi. Nangarhar’da sadece Amerikalıların bir askeri üssü bulunuyor.

Taliban’dan da geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, IŞİD’in ABD ve NATO tarafından Afganistan’da desteklendiği belirtilmiş ve kendilerin bile sahip olamadığı radyoya nasıl oluyor da bölgede yeni kurulan IŞİD’in sahip olduğu sorulmuştu.

Afganistan İletişim ve Teknoloji Bakanlığı, IŞİD’in ülkenin doğusundaki Nangarhar kentinde bir radyo kurduğunu, FM bandında yayın yaptığını açıklamıştı. Bakanlık sözcüsü Yasir Semim, IŞİD’in radyosunun, daha önce başka bir radyoya verilen frekans üzerinde yayın yaptığını da açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.