Ali Ekber Velayeti, İspanya dışişleri bakanıyla görüştü

  • 07 Eylül 2015
  • 909 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti, İspanya dışişleri bakanıyla görüştü

İmam Seyyid Ali Hamanei’nin Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti bugün İspanya Dışişleri Bakanı Jose Garcia Margallo ile görüştü.

Düzenin Çıkarlarını Belirleme Konseyi’ne bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Garcia Margallo ile görüşmesinde “İslami İnkılap’tan sonra İspanya, İran İslam Cumhuriyeti hakkında uygun duruş sergilemiştir” dedi.

İran ile İspanya ilişkilerinin 400 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Velayeti “Bugün Suriye ve Irak gibi bölgesel meselelerde İspanya Dışişleri Bakanı ile görüşme yaptık ve bu husustaki görüşlerimiz bir birine yakındır. İran, Suriye ile Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğine vurgu yapıyor ve parçalanmalarına karşıdır” diye vurguladı.

Suriye krizinin askeri değil siyasi yöntem ile çözülebileceğine işaret eden Velayeti “İran ile Avrupa ülkeleri arasındali ilişkiler İslami İnkılap’tan sonra da devam etmiş ancak ilişkilerin düzeyinin son yıllardaki düşüşünün nedeni İran’a karşı uygulanan yaptırımlardı” diye konuştu.

İran’ın bölgesel bir güç olarak Avrupa ülkelerinin ilgisini çektiğini dile getiren Velayeti “İran yüksek potansiyellere sahiptir ve bizim kadar potansiyeli bulunan başka bir ülke olduğunu sanmıyorum. İran’ın katkısı olmadan da bölgesel krizlerin çözülmesi mümkün değil” diye ifade etti.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Garcia Margallo da bu görüşmede Velayeti’ye teşekkür ederek “Biz bu görüşmede son uluslararası ve bölgesel olaylardan haberdar olduk. Bu görüşmede ayrıca İspanya Araştırmalar Enstitüsü İran’a davet edilerek uluslararası ve bölgesel konular üzerinde araştırmalar yapılması istendi” dedi.

İspanya ile İran arasındaki ilişkilerin Safeviler dönemine kadar gittiğinin altını çizen İspanya Dışişleri Bakanı Jose Garcia Margallo “Buraya kadar ziyaretimiz güzel olmuş ve böyle de devam edeceğini bekliyoruz” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.