Amerikan yargısı bu kez Ensarullah Bahanesiyle Ä°ran’a yaptırım uygulamak istiyor

  • 09 Aralık 2017
  • 1.085 kez görüntülendi.
Amerikan yargısı bu kez Ensarullah Bahanesiyle Ä°ran’a yaptırım uygulamak istiyor

Amerikan kongresinin iki üyesi Ä°ran Ä°slam Cumhuriyetinin Yemen Ensarullah Hareketine destek verdiÄŸi gerekçesiyle Ä°ran’a karşı yeni yaptırımlar uygulanmasını istediler.

Fars Haber Ajansının bildirdiÄŸine göre Amerikan kongresi OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika alt komitesi baÅŸkanı Ileana Ros-Lehtinen ile Terörizm alt komitesi Ted Poe tarafından hazırlanan tasarıda bu tasarının mecliste tasvip olmasıyla Ä°ran’ı ve Ensarullah hareketini baskı altına almak için ABD baÅŸkanı Trump’ı Ä°ran’a karşı yeni yaptırımlar uygulamakla mükellef edecekler.

Suudi Arabistan Amerika’nın desteÄŸiyle Mart 2015 yılından ÅŸimdiye kadar Yemen’e tecavüz ederek, bu ülkeyi kara, hava ve denizden abluka altına almış bulunmaktadır.

Suudi rejimi ve müttefiklerinin Yemen’e saldırısı sonucu ÅŸimdiye kadar bu ülkede 13 bini aÅŸkın sivil yaÅŸamını yitirmiÅŸ ve on binlercesi de yaralanmıştır. Ãœlkede yaÅŸanan gıda, ilaç ve yakıt kıtlığı nedeniyle salgın hastalıklar kol geziyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.