Arabistan Arap ülkelerini Lübnan aleyhinde kışkırtıyor

  • 14 Mart 2016
  • 735 kez görüntülendi.
Arabistan Arap ülkelerini Lübnan aleyhinde kışkırtıyor

İran dışişleri bakanlığı uluslararası güvenlik ve siyasi işler genel müdürü Hamid Beidinejad, Suudi rejiminin, siyonist İsrail’in siyasetleri doğrultusunda Arap ülkelerini Lübnan aleyhinde kışkırtığını söyledi.

Beidinejad, yaptığı açıklamada, Arabistan’ın, Suriye’de mevcut yönetimini devirememesinin ardından, şimdi Arap ülkelerini Lübnan aleyhinde kışkırtığını belirtti.

Beidinejad, Arabistan’ın, Lübnan direniş hareketi Hizbullah’ı, Arap Birliği’nde terör listesine almaya yönelik ısrarına da temasla, ‘Arabistan’ın Hizbullah’a düşmanlığının temelinde, Hizbullah hareketinin, Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve hakimiyetini korumasına dair çabalarıdır’dedi.

Hizbullah’ın Lübnan’ın siyasi yapısında önemli bir konuma sahip olduğunu belirten İranlı yetkili, özellikle de meclis ve hükümette yerinin bilinen bir gerçek olduğunu ve bu hareketin aynı zamanda terör rejimi İsrail’e karşı bir direniş hareketi olduğunu bildirdi.

Beidinejad, Arabistan’ın bu zamana kadar İran’la arasındaki gerginliği azaltmaya yönelik tavsiyelere kulağını kapattığı gibi aksine Arap Birliği’ni de, Arap ülkeleri arasında ihtilafların daha da artmasına dönüştürdüğünü kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.