Ayetullah Rafsancani’nin vefatının 7. günü merasimi

  • 16 Ocak 2017
  • 1.103 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani’nin vefatının 7. günü merasimi

İslami İran cumhurbaşkanı, bakanlar kurulu üyeleri, ülkenini askeri ve mülki yetkilileri, alimler, dini azınlıklar ve halkın çeşitli kesimleri merhum Ayetullah Rafsancani’nin vefatının 7. günü merasimine katıldılar.

Dün öğleden sonra rahmetli İmam Humeyni’nin kabrinin olduğu mekanda düzenlenen merasim Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney’e bağlı denetleme kurumu başkanı Hüccetülislam Ali Ekber Natık Nuri’nin konuşmasıyla başladı. Natık Nuri, rahmetli Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin ahlakı ve onun özelikleri hakkında açıklamada bulunurken, İran halkının çeşitli kesimlerinin görkemli bir şekilde cenaze merasimine katılmasını takdir ederek halkın bu katılımının gerçekte merhum Ayetullah Rafsancani ve Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney’e olan bağlılık ve sadakatlerinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Natık Nuri, İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı rahmetli Ayetullah Rafsancani’nin İran’ın muasır medeniyetinde büyük bir şahsiyet olduğunu belirterek, İslam inkılabından önce ve sonrasında İran milletine çok değerli hizmetler yaptığını söyledi.

Hüccetülislam Natık Nuri, Ayetullah Rafsancani’nin direniş ve sabır örneği olduğunu belirterek, onun bütün sorunlara rağmen moralini koruduğunu ve uzak görüşlülüğü ile ülkenin milli çıkarlarını her zaman dikkate aldığını ve onun güçlü ve kalkınmış bir İran hedefinde olduğunu söyledi.

Natık Nuri, Ayetullah Rafsancani’nin İslam ve inkılabın ilkelerine bağlılık konusunda son derece hassas olduğunu belirterek, İslam inkılabı veRehber Seyyid İmam Ali Hamaney’in rahmetli Ayetullah Rafsancani için iki kırmızı çizgi olduğunu ve bu iki konuda kesinlikle kimseyle muamele yapmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.