BAE; Yemen’de Ölen 45 Askeri İçin 3 Gün Yas İlan Etti

  • 06 Eylül 2015
  • 837 kez görüntülendi.
BAE; Yemen’de Ölen 45 Askeri İçin 3 Gün Yas İlan Etti

BAE bu ülkenin Cuma günü Yemen ordusunun Suudi itilafının mevzilerinden olan Maribi bombalamasında öldürülen 45 askeri için 3 gün milli yas ilan etti

Skynews’ın verdiği habere göre, Arap Emirlikleri hükümeti Cuma akşamı 45 askerinin Yemen’de öldürülmesinin ardından 3 gün yas ilan etti ve Cumartesi sabahı bu ülkede bayraklar üç güne kadar yarıya indirildi.

BAE Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Cuma akşamı bu ülkenin Yemen ordusunun bombalamasında 45 askerini kayp ettiğini bildirdi. bu sayı ilk olarak 22 kişi olarak duyurulmuştu ama daha sonra 23 ağır yaralının hayatlarını kayp etmeleriyle ölü sayısı 45yükseldi.

BAE Dışişleri Bakanı danışmanı Enver Girgagiş karadan karaya atılan füzelerin Marib ilinin Safir bölgesindeki techizat deposuna isabet ettiğini bildridi.

Yemen’in askeri yetkilileri de bu ülkenin ordusunun ve halk güçlerinin balistik Tuşka füzeleriyle Marib ilinde bulunan Safir bölgesindeki askeri techizat deposunu hedef aldıklarını ve bu saldırı sonucunda bir çok BAE’ye ait askeri techizatın ve aracın imha edildiğini bildiridi.

BAE’nin 45 askerinin ölümü bir çok Fars Körefzi devlet liderlerinin tepksinie de yol açtı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Mansur Hadi, Arabistan’ın veliahdı ve velahtın halefi Muhammed bin Naif ile Muhammed bin Selman Abu Dabi veliahdı Muhammed bin Zayid’i arayarak başsağlığı dilediler.

Aynı gün Bahreyn rejimi de Arabistan’ın Güney bölgesinde 5 askerini yitirdiğini duyurdu.

Bahreyn information bakanı İsa el Hemadi bu kayıplarının haberini duyurduktan sonra itilafda kalacaklarını ve Yemen’i bombalamada Suudilerin yanında olacaklarını açıkladı.

Suudi Arabsitan 26 Hazirandan beri bir kaç Arap devleti ile itilaf kurup Yemen’e ağır saldırılarda bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.