Baidinejad: ABD ordusu, Trump’ın Devrim Muhafızları’na karşı kararını uygulama cesaretine sahip değil

  • 13 Nisan 2019
  • 1.195 kez görüntülendi.
Baidinejad: ABD ordusu, Trump’ın Devrim Muhafızları’na karşı kararını uygulama cesaretine sahip değil

İran’ın İngiltere Büyükelçisi Hemid Baidinejad, ABD’nin Devrim Muhafızları’na karşı kararına işaretle, ABD ordusunun Beyaz Saray’ın Devrim Muhafızları’na karşı talimatını yerine getirme cesaretine sahip olmadığını belirtti.

CNN televizyon kanalına konuşan Baidinejad, ABD ordusunun Beyaz Saray’ın Devrim Muhafızları ile ilgili talimatına uyması halinde, bu devrimci teşkilatın onlardan ağır intikam alacağını ifade etti.

ABD’nin Devrim Muhafızları aleyhindeki kararının İranlıları daha birleştirdiğine dikkat çeken yetkili, ABD Başkanı Donald Trump’ın yanlış kararlarının ters sonuçları olduğunu vurguladı.

ABD ve Batı Asya’daki müttefiklerinin İran’ı izole etme çabaları hakkında ise Baidinejad, İran’ın bölgede işbirliği için uydum durumda olduğunu, Tahran’ın Irak, Afganistan, Pakistan ve diğer bölge ülkeleriyle işbirliğinin bunu gösterdiğini söyledi.

ABD yönetimi 8 nisan tarihinde Devrim Muhafızları’nı terör listesine aldı.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi de misillemede bulunarak ABD’nin Batı Asya’daki güçleri CENTCOM ve bağlantılı güçleri terör örgütü olarak ilan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.