Behram Kasımi: İran’ın füze gücü müzakere edilemez

  • 26 Ocak 2019
  • 1.537 kez görüntülendi.
Behram Kasımi: İran’ın füze gücü müzakere edilemez

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Fransa dışişleri bakanının İran’ın füze programının durdurulması isteğine tepki göstererek, ”İran’ın füze gücü müzakere edilemez ” dedi.

Kasımi, Fransa Dışişleri Bakanının İran Füze programı ile ilgili söylediklerine tepki göstererek, ‘’İran’ın füze kabiliyetleri meşru savunma gücünün bir bölümü ve ülkenin milli güvenliğinin garantisidir ve önleyici doktrine dayanmaktadır.’’ dedi.

İran’ın her zaman bölgede barış ve istikrarın güçlenmesini istediğini belirten Kasımi, İran açısından Amerika ve Fransa gibi bazı Avrupa ülkelerinin sattıkları saldırı silahları bölgedeki istikrar ve dengenin bozulmasının sebebi olduğunu söyledi.

Kasımi, ‘’İran İslam Cumhuriyeti savunma kabiliyetlerini mevcut tehditlerin varlığına dayanarak planlamakta ve gerekli gördüğü yere kadar bunu güçlendirecektir. ‘’ dedi.

İran füze gücünün müzakere edilemez olduğunu ve bunun siyasi görüşmelerle Fransızlara bildirildiğini ifade eden Kasımi, Amerika Dışişleri Bakanının yeni füze ambargoları söylemlerinin mevcut siyasi diyaloğun ruhuna ve iki ülke işbirliğine aykırı olduğunu ve Avrupa ülkeleri tarafından her hangi bir ambargonun İran’ın bu ülkeler ile işbirliğini gözden geçirmesine neden olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.