BM: Ukrayna’da 1 Milyon 200 Bin Kişi Evsiz Kaldı…

  • 12 Ocak 2015
  • 691 kez görüntülendi.
BM: Ukrayna’da 1 Milyon 200 Bin Kişi Evsiz Kaldı…

BM Teşkilatı İnsan Hakları koordine ofisi doğu Ukrayna’daki askeri krizin bu bölgede 1 milyon 200 bin kişinin evinden barkından olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna’nın doğusunda meydana gelen çatışmalarda Nisan ayından bu yana 4 bin 700’den fazla kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler’in Twitter sayfasında yapılan açıklamada, “BM’nin değerlendirmelerine göre Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalarda 2014 yılının Nisan ayından bu yana 4 bin 700’den fazla kişi hayatını kaybetti. 10 binden fazla kişi yaralandı” denildi.

Ayrıca Ukrayna’da 610 binden fazla ülke içi mülteci olduğu kaydedildi.

Bunun dışında BM’nin verilerine göre 594 bin kişi, başta Rusya Federasyonu olmak üzere komşu devletlere göç etti.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Kiev’de 30 Aralık tarihinde düzenlenen basın toplantısında resmi verilere göre Ukrayna’da ülke içi mülteci sayısının 800 binden fazla olduğunu açıkladı.

Yatsenyuk, “30 Aralık sabahı itibarıyla 823 bin kişi ülke içi mülteci olarak kaydoldu. Bunlardan 617 bin kişiye barınma imkanı sağlandı. Ülke için mültecilere yardım etmek için 328 milyon grivna (20 milyon dolar) harcandı” diye kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.