Cuma namazı sonrası Mescidi Aksa’da yürüyüş düzenlendi

  • 24 Temmuz 2015
  • 795 kez görüntülendi.
Cuma namazı sonrası Mescidi Aksa’da yürüyüş düzenlendi

Siyonist yerleşimcilerin dün (23 Temmuz Perşembe) Mescidi Aksa’ya yaptıkları baskından sonra Silsile kapısından işgal polisi ve özel güvenlik güçleri gözetiminde çıkarken Resûlullah (s.a.s.)’e çirkince hakaret etmelerine karşı bugün Cuma namazı sonrasında Mescidi Aksa’da protesto gösterisi düzenlendi.

Cuma namazına gelen binlerce kişinin katıldığı gösteride göstericiler; “Ey yerleşimci, ey korkak! Allah’ın elçisi aşağılanamaz!” “Ortalıkta yerleşimci var o kadar alçak ki göremiyoruz” şeklinde sloganlar attılar.

Bugün Cuma namazında otuz bin kişinin namaz kıldığı Mescidi Aksa’da Cuma namazı sonrasında Kıble Camisi ile Kubbetu’s-Sahra arasında toplanan büyük bir kalabalık yerleşimcilerin taşkınlıklarına tepki göstererek tekbir getirdi.

Caminin etrafını ve tüm giriş kapılarını kalabalık bir işgal gücünün sarmasına ve barikatlar oluşturmuş olmalarına rağmen protesto için toplanan cemaat, işgalcilerin oluşturduğu barikatları aşarak yürüyüş kordonu oluşturdu ve Esbat kapısından çıkarak protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.