Dünya Halkları Gazze İçin Tepkisini Işık Söndürme Eylemiyle Belirtiyor…

  • 18 Aralık 2014
  • 716 kez görüntülendi.
Dünya Halkları Gazze İçin Tepkisini Işık Söndürme Eylemiyle Belirtiyor…

Gazze’ye uygulanan insanlık dışı ambargo ve ablukaya dikkat çekme amacıyla Gazze için sembolik anlamda ışık söndürme eylemi dünyada gittikçe yaygınlaşıyor.

Avrupa’da başlatılan ve gittikçe dünyanın değişik ülkelerinde yaygınlaşan ışık söndürme eylemi çerçevesinde yarın (19 Aralık Cuma) akşam saatlerinde 60 dakika süreyle ışık söndürme eylemi düzenleneceği duyuruldu. Işık söndürme eyleminin her ülkenin yerel saatine göre akşam 19.00 ile 20.00 arasında ve “Gazze’yi tek başına karanlıkta bırakmayacağız, onun sıkıntısını paylaşmak için her yerde ışıkları söndüreceğiz” sloganıyla düzenleneceği bildirildi.

Dünyanın değişik ülkelerinde muhtelif sivil toplum kuruluşlarının eyleme destek vereceği ve bu amaçla eyleme katılım sağlanması için gerekli bildirimlerin, çağrıların yapılacağı ifade edildi.

Eyleme katılımın yaygınlaştırılması amacıyla sosyal medya üzerinden de bilgilendirme ve çağrılar yapıldı. Bu amaçla twitter üzerinden muhtelif taglar oluşturuldu. Bunlardan bazıları #GazaLumière; #GazaLigthts; #LucesPorGaza.

Kampanya çerçevesinde Gazze’ye uygulanan ambargonun neden olduğu şartları sembolik anlamda paylaşmak ve dünya kamuoyunun dikkatlerini bu zulme çekmek amacıyla bir saat süreyle evlerde elektrik ışıklarının söndürülerek karanlıkta veya mum ışığında oturulması isteniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.