Dünya SaÄŸlık Örgütü (WHO) BaÅŸkanı: Ebola Hala Kontrol Altına Alınamadı…

  • 10 Aralık 2014
  • 961 kez görüntülendi.
Dünya SaÄŸlık Örgütü (WHO) BaÅŸkanı: Ebola Hala Kontrol Altına Alınamadı…

Batı Afrika’da binlerce kiÅŸinin ölümüne yol açan ebola virüsünün hâlâ kontrol altına alınamadığı ve ‘mücadelenin’ devam ettiÄŸi belirtildi.
BirleÅŸmiÅŸ Milletler’e baÄŸlı Dünya SaÄŸlık Örgütü’nün (WHO) BaÅŸkanı Margaret Chan, her ne kadar durumun bazı ülkelerde bir miktar iyiye gittiÄŸini söylese de “Rehavete kapılmamalıyız” dedi.
BBC’nin sorularını yanıtlayan Chan salgının yayılma riskinin halla ciddi boyutta olduÄŸu uyarısını yaptı.

Özeleştiri de yapan Chan, WHO dahil küresel aktörlerin ebola karşısında yeterince hızlı harekete geçmediğini ifade etti.
Ekim ayında yayımlanan bir iç denetim raporunda da WHO’nun ‘ayan beyan ortada olan bir salgını göremediÄŸi’ ifadesine yer verilmiÅŸti.
Ebola salgınından en çok etkilenen Batı Afrika ülkeleri Gine, Liberya ve Sierra Leone’de virüs yüzünden ölenlerin sayısı 6 bin 331. Virüse yakalanan kiÅŸi sayısı ise 17 bin 800’ü aşıyor.
‘Eylül’e göre daha iyi noktadayız’
“Özellikle Liberya’da iyileÅŸme olduÄŸunu görüyoruz” diyen Chan, Sierra Leone ve Liberya’daki ebola vakalarının da birkaç ay öncesine göre daha az ölümcül olduÄŸunu ifade etti.
Ancak Chan yine de tedirgin edici sayıda yeni ebola vakasının gözlendiğini de vurguladı.
“Åžu an durum Eylül’de olduÄŸu kadar kötü deÄŸil. Artık hedefimiz virüsü avlamak, peÅŸinden koÅŸmak” diyen Chan, hedeflerinin ebola vakalarını sıfırlamak olduÄŸunu söylüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.