Dünya Siyonist Rejim’in işgalci tavrına tepki göstermeli

  • 15 Şubat 2018
  • 977 kez görüntülendi.
Dünya Siyonist Rejim’in işgalci tavrına tepki göstermeli

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Almanya hükümetinin Siyonist savaş uçağının Suriye tarafından düşürülmesi ve İran’ın rolü hakkında ileri sürdüğü iddalarına tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Almanya hükümetinin Siyonist savaş uçağının Suriye tarafından düşürülmesi ve İran’ın rolü hakkında ileri sürdüğü iddalarına tepki göstererek, “Bölgede uzun bir geçmişe sahip olan İran İslam Cumhuriyeti, istikrarlı ve mantık bir devlet oduğu için bölgede gerginlik ve gerilimi artırmak niyetinde değildir. Aslında bu konuda bölgenin güvenliği, istikrarı ve huzurunu büyük tehlikeye sokan işgalci Siyonist Rejim’in sorumlu tutulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kasımi, “İran, Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğünün meşruiyetini herhangi bir saldırganlığa karşı savunmasını bu ülkenin yasal ve meşru hakkı olarak görüyor. Aynı anda, ülkemizin bu olaydaki rolü ile ilgili ileri sürülen iddialar asılsız ve mesnetsizdir” açıklamalarında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü sözlerini şöyle tamamladı: İran İslam Cumhuriyeti’nin dış politikası bölgede gerginlik yaratmak değil. Fakat Uluslararası toplum ve dünya ülkelerinin Siyonist Rejim’in günden güne artan işgalci eylemleri ve saldırılarına karşı önemli bir adım atmaları gerektiğine inanmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.