Ensari: Suudi Arabistan, İran’a karşı tutumunda yalnızdır

  • 11 Ocak 2016
  • 790 kez görüntülendi.
Ensari: Suudi Arabistan, İran’a karşı tutumunda yalnızdır

Hüseyin Cabir Ensari bugün yaptığı haftalık basın toplantısında , Suudi Arabistan’ın İran’a karşı sergilediği tutumda yalnız olduğunu ve bu ülkenin diğer ülke ve milletlere karşı politikalarını dayatmak istediğini dile getirdi.

Suudi Arabistan’ın geçen günlerde dayatma politikalarını yürütmek için hem Fars Körfezi İşbirliği Konseyi ve hem Arap Birliği nezdinde tansiyonu yükseltme politikasını güttüğünü aktaran Cabir Ensari, bu girişimlerin bu ülkenin yalnız olmadığını göstermek için yapıldığını kaydetti.

Suudi Arabistan’ın ilişkileri kesme politikasının şimdiye kadar hiçbir ülke tarafından desteklenmediğini söyleyen Cabir Ensari, Şeyh Nirm’in idam edilişinin insan hakları ile çeliştiğini ve birçok ülkenin bu yasadışı idama tepki gösterdiğinin altını çizdi.

İran’ın bölgede krizi düşürme ve tansiyonun düşürülmesi politikasını takip ettiğini ifade eden Cabir Ensari, görünen o ki Suudi Arabistan bütün haykırmalarına rağmen, kendi dayatma politikalarında başarılı olamamıştır” diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözücüs Cabir Ensari, Tahran Kent Konseyi ile Dışişleri Bakanlığı arasında Tahran’da bir caddeye Şeyh Nimr adının verilmesi hususunda anlaşmazlık yaşadıklarına ilişkin soruya, Dışişleri Bakanlığı’nın böyle bir faaliyetler gerçekleşmeden önce Milli Güvenlik Yüksek Konseyş ve Dışişleri Bakanlığı ile koordine olunması gerektiğine vurgu yaptığını bildirdi.

Cabir Ensari, Amerika Kongresi’nin yeni yaptırımlarına ilişkin soruya ise “Bizim kriterimiz KOEP’dir ve Amerika’nın KOEP’yi ihlal ettiği her bir yasasına karşın karşılık vereceğiz” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.