Filistin Batı Yaka’da Çıkan Çatışmalarda 5 Kişi Yaralandı

  • 15 Nisan 2017
  • 1.066 kez görüntülendi.
Filistin Batı Yaka’da Çıkan Çatışmalarda 5 Kişi Yaralandı

Dün akşam geç saatlerde Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Tubas şehrine bağlı Tamun beldesi yakınlarında Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında çıkan çatışmalarda iki gencin açılan ateş sonucu yaralandığı belirtildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren kaynaklar, işgal güçlerinin belde girişinde geçici barikat kurup kışkırtıcı hareketler yapması üzerine gençlerin işgal güçlerini taşladıklarını belirterek, gençlerin taşlarına karşı gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanan işgal askerlerinin iki kişiyi yaraladıklarını ifade etti.
Kaynaklar, yaralıların hastanelere kaldırıldığını, gazlardan etkilenen çok sayıda gencin ise ayakta tedavi edildiklerini, yoğun çatışmaların ardından işgal güçlerinin bölgeden çekilip Ağvar bölgesine gittiğini kaydetti.
Diğer taraftan dün Cuma namazından sonra Kefer Kaddum’da işgal rejiminin zulmünü, ırkçı ayırım duvarını ve 14 yıldır ana caddenin kapatılmasını protesto etmek için yapılan barışçıl gösteriye plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla sert bir şekilde müdahale eden işgal güçlerinin üç çocuğu yaraladığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.