Filistin İslami Cihat Hareketi: Arapların ihaneti, ABD ve Siyonist rejimi böyle bir şeye sevketti

  • 08 Aralık 2017
  • 977 kez görüntülendi.
Filistin İslami Cihat Hareketi: Arapların ihaneti, ABD ve Siyonist rejimi böyle bir şeye sevketti

Filistin İslami Cihat Hareketi liderlerinden Azam, bazı Arap ülkelerini Filistin meselesine karşı ortaya koydukları tutumları yüzünden eleştirdi.

El-Alem’in haberine göre, Filistin İslami Cihat Hareketi liderlerinden Nafiz İzam yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu ülkenin büyükelçiliğini Kudüs’a taşıma kararının İslam ve Arap ümmetine karşı savaş ilanı olarak telakki edildiğini ancak bazı Arap ülkelerinin Washington ile ilişkilerini korumakta ısrarcı davrandıklarını ifade etti.

Filistinliler ile Siyonist askerler arasında Batı Yaka’da çatışma çıkarken, Fetih Hareketi liderlerinden Cebreil Recub de el-Alem’e yaptığı açıklamada, Filistin’in Beyt Lahim’de Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmut Abbas ile görüşmek isteyen ABD Başkan Yardımcısı Micke Pence’yi karşılamayacağını vurguladı.

Kudüs Komitesi Başkanı Fetih Adnan Gays de, Filistin halkı ve Kudüs sakinlerinin ABD’nin kararına sert yanıtına vurgu yaparak, Araplar’ın ihaneti ve bölünmüşlüğünün, ABD ve Siyonist rejimi böyle bir şeye sevkettiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.