Filistinli Ahmet ailesinin yakıldığını bu hafta öğrenecek

  • 18 Ocak 2016
  • 821 kez görüntülendi.
Filistinli Ahmet ailesinin yakıldığını bu hafta öğrenecek

Yahudi yerleşimcilerin saldırısında ailesi yanarak can veren, kendisinin de vücudunun yüzde altmışı yanan dört yaşındaki Filistinli Ahmet Devabişe, yaşananları bu hafta bir psikiyatrist eşliğinde öğrenecek.

konuşan Ahmet Devabişe’nin amcası Nasır Devabişe, yeğeninin olup bitenlerden habersiz hastaneden çıkıp ailesine kavuşacağı günün hayalini kurduğunu belirterek, “Ondan gerçeği daha fazla saklayamayız. Bununla bir şekilde yüzleşmek zorunda” dedi.

Ahmet’e ailesinin başına gelenleri bu hafta eksiksiz olarak anlatmayı planladıklarını söyleyen amca Devabişe, “Kendisine bir psikiyatrist yaşananları anlatacak. Bunu yapmak zorundayız. Biz de tüm aile olarak yanında olacağız” diye konuştu.

Geçtiğimiz ay Ahmet’in dedesi Hüseyin Devabiş’e, “Torunuma ailesinin başına gelenleri anlatacağımız gün hayatımdaki en zor gün olacak. Anne babası ve kardeşinin nerede olduğunu sorduğunda kalbime bir hançer saplanmış gibi hissediyorum” demişti.

Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz sabahı Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed ağır yaralanmıştı.

Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açan saldırının ardından, baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetmişti. Aile bireylerinden tek sağ kalan Ahmed ise vücudunun yüzde altmışı yanmış olarak hastanede tedavi altında tutuluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.