Gazze Direnişçileri Askeri Tatbikat Düzenledi

  • 24 Mart 2016
  • 707 kez görüntülendi.
Gazze Direnişçileri Askeri Tatbikat Düzenledi

Filistin İslamî direniş hareketi Hamas savaşçıları korsan İsrail’in muhtemel saldırısına karşı direniş güçlerinin hazırlık seviyesini yükseltmek amacıyla Salı günü Gazze şeridinde askeri tatbikat düzenledi. Tatbikata direnişe bağlı binlerce direnişçi güç katıldı.

Filistinli yetkililerden İyad Elbezm, Gazze tatbikatının başarı ile gerçekleştiğini belirterek, Hamas’ın büyük tatbikatına 15 bin kişinin katıldığını ve direniş güçlerinin hazırlık seviyesini güvence altına almak için gelecekte de düzenleneceğini ifade etti.

Son günlerde Filistin gelişmeleri, korsan İsrail’in bir kaç ay önce başlayan Kudüs intifadası karşısında acizliğinin gölgesinde kaldı. Bu şartlarda Filistinli direniş güçleri düzenledikleri tatbikatlarla askeri gücünü hezimete uğrayan korsan İsrail’in yüzüne vuruyor. Tel Aviv, Gazze şeridine düzenlediği saldırılarda Filistin direnişini silahsızlandırmayı ve direnişi tamamen çökertmeyi amaçlıyordu, ancak diğer hedeflerinde hezimete uğradığı gibi bu amacına da ulaşamadı.

Gerçekte Filistin direnişinin Gazze şeridinde yaptığı gövde gösterisi, İslamî direnişin Filistin halkının destekleri sayesinde korsan İsrail’e karşı her geçen gün daha da güçlendiği gerçeğini ortaya koydu. Nitekim eli kanlı rejimin özellikle son yıllarda Gazze şeridine dayattığı savaşlarda uğradığı hezimetler de Siyonist ordusunun yenilmezlik yaftasının içi boş bir iddia olduğunu gösterdi.

Kuşkusuz Filistin direnişinin Siyonist rejime karşı art arda zaferleri, Filistin milletine ayrı bir moral kazandırdı, öyle ki Filistin halkı bu zaferleri işgal altındaki Filistin topraklarını Siyonist rejimin pençesinden kurtarmanın başlangıcı şeklinde değerlendiriyor.

Filistin direnişi, korsan İsrail’in ateşkesi ihlal etmeyi sürdürdüğü takdirde direnişin daha güçlü ve daha yıkıcı darbeleri ile karşılaşacağını vurguluyor. Nitekim Filistinlilerin Gazze şeridinde gövde gösterisi de Siyonistlerin Gazze kuşatmasıyla ulaşmak istediği hedefine ulaşamadığını ortaya koyuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.