Gazzeliler Ablukayı Kırmak İçin Denizden Yola Çıkıyor

  • 27 Mayıs 2018
  • 1.243 kez görüntülendi.
Gazzeliler Ablukayı Kırmak İçin Denizden Yola Çıkıyor

Gazze halkı siyonist işgal rejiminin on iki yıldan beri Gazze’ye uyguladığı ablukayı kırmak amacıyla denizden sefer başlatacak. Gazze Bölgesi Üzerindeki Ablukayı Kırma ve Geriye Dönüş Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti tarafından bugün (27 Mayıs Pazar) yapılan açıklamada Gazze’den dünyaya açılmak amacıyla ilk deniz seferinin önümüzdeki Salı günü (29 Mayıs) başlatılacağını duyurdu. Heyet bu seferin gerçekleştirilmesi için Gazze limanından harekete geçileceğini ifade etti.

Heyet tarafından yapılan basın toplantısında şu bilgilere yer verildi: “Gazze’den ilk deniz seferi için Türkiye’den yola çıkan Mavi Marmara gemisinde gerçekleştirilen katliamın yıldönümüne tekabül eden 29 Mayıs tarihinde harekete geçilecek. Biz artık ablukayı kırmak ve halkımızın evlatlarının haklarını ortaya koymak için kontrolü kendi elimize almak istiyoruz.”

Gazze Bölgesi Üzerindeki Ablukayı Kırma ve Geriye Dönüş Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti’nin üyesi Salah Abdulâti de uluslararası kuruluşlara ve hukuk kurumlarına kesintisiz bir şekilde on iki yıldan fazla süredir abluka altında tutulan Gazze bölgesi halkının hayallerini, beklentilerini ve acılarını taşıyacak olan bu yolculuğa destek vermeleri, sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Abdulati konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kesintisiz bir şekilde devam eden abluka arasında Gazze’ye üç tehlikeli savaş açıldı. Bu savaşlar ve abluka Gazze’de hayat şartlarının ve durumun görülmemiş bir şekilde kötüleşmesine sebep oldu. Gazze dünyayla irtibatı kesilmiş, elektriksiz, ilaçsız ve onurlu hayat imkânlarından yoksun bir hapishane haline getirilmiştir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.