Geçen Hafta Meydana Gelen 75 Çatışmada 2 Filistinli Şehit Oldu 6 Siyonist Yaralandı

  • 11 Aralık 2016
  • 882 kez görüntülendi.
Geçen Hafta Meydana Gelen 75 Çatışmada 2 Filistinli Şehit Oldu 6 Siyonist Yaralandı

Geçen hafta Filistinli gençlerle Siyonist işgal güçleri arasında Batı Yaka, Kudüs ve Gazze Şeridi sınırında meydana gelen 75 çatışmada 2 Filistinli şehit olurken, 6 Siyonist de yaralandı. Bu süre içinde direniş güçleri iki silahlı eylem gerçekleştirdi.

Cuma namazından sonra çıkan çatışmalarda Hızma köyünde bir işgal askeri atılan taşlardan yaralanırken, Um Selmune ve Beit El’de iki Siyonist yaralandı. Gazze sınırında da Filistinli bir genç işgal askerlerinin ateşiyle yaralandı ve Batı Yaka’da onlarca kişi gazlardan etkilendi.

Şehirlere göre çatışmalar Kudüs’te yoğunlaşırken, Kudüs ve çevresiyle El-Halil, Ramallah, Beytlahim, Tulkerem, Selfit, Kalkiliya ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında 19 çatışmada yaşandı. Kudüs’ün Silvan beldesinde de Filistinli gençler işgal askerlerine molotof ve taş attılar.

Perşembe günü (08 Aralık) işgal güçleri Kalkiliya’dan Muhammed Cihad Harb’ı (19) Za’tera askeri geçiş noktasında eylem yapmak istediği iddiasıyla şehit etti.

İşgal altındaki Kudüs’ün kırsalında bulunan Hızma, Anata, Beyt Avr Et-Tahta ile Beytlahim’in Ayide mülteci kampında ve Nablus’un Za’tera askeri geçiş notasında ise 8 çatışma meydana geldi. Çatışmalarda işgal güçleri taş atan Filistinli gençlere plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve gerçek mermi yağdırdı.

Çarşamba günü (07 Aralık) ise yine Kudüs çevresinde, Ramallah, Beytlahim, Nablus, Cenin ve Gazze Şeridi sınırında meydana gelen 9 ayrı çatışmada 7 Filistinli ve bir işgal askeri yaralandı.

Salı günü (06 Aralık) Kudüs’ün Silvan ve Hızma beldeleriyle, Beyt Ummer, El-Halil’de İbrahim Halil Camii çevresi, Ramallah’ın Deir Nizam ve Silvad beldeleri, Beytlahim’in Ed-Dehişe ve Ayide mülteci kamplarıyla, Husan, Merah, Rebah ve Teku’ beldelerinde çıkan çatışmalarda Filistinli gençler işgal askerlerine molotof ve el bombası attı.

Pazartesi günü çıkan 8 çatışmada Nablus’ta bir Siyonist yerleşimci yaralanırken, Pazar günü Kudüs, El-Halil, Beytlahim, Tulkerem, Cenin ve 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında 9 çatışma meydana geldi ve bir yerleşimci yaralandı.

Cumartesi günü 9 ayrı yerde çatışmalar yaşanırken, çatışmalar Kudüs’ün İsaviyye, Tur, Silvan ve Hızma beldeleriyle, El-Halil’in El-Arrub mülteci kampında, Beytlahim’in Ayide mülteci kampında ve Nablus’un Beyt Decen ve El-Leben beldelerinde yoğunlaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.