General Süleymani’nin Kerkük Operasyonu Öncesi Barzani Yönetimini Uyardığı Bildirdi

  • 22 Ekim 2017
  • 1.197 kez görüntülendi.
General Süleymani’nin Kerkük Operasyonu Öncesi Barzani Yönetimini Uyardığı Bildirdi

Reuters, İran’ın dış operasyonlarından sorumlu generalin Kerkük operasyonu başlamadan üç kez Kürt liderlerle görüştüğünü ve net bir mesaj verdiğini bildiriyor.

Peşmergenin tartışmalı bölgelerden çekilmesini isteyen Kasım Süleymani, savaşın geldiğini açık bir şekilde muhataplarına iletti.

Tüm gözlerin çevrildiği Kerkük’ten anbean son dakika haberleri gelirken, Reuters ajansı İran’ın dış operasyonlarından sorumlu komutanı general Kasım Süleymani’nin Irak Ordusu harekete geçmeden önce birçok kez Kürt liderleri uyardığını duyurdu.

Uluslararası ajansın haberine göre, Süleymani 16 Ekim’de başlayan operasyondan önce en az üç kez bölgeyi ziyaret etti ve Kürt liderlerle buluştu.

İran Devrim Muhafızları içinde yer alan Kudüs Gücü’nün komutanı olan Süleymani, Talabanilerin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) partisi yöneticilerine net bir mesaj verdi. İranlı general, Süleymaniye’de gerçekleşen randevuda peşmergenin tartışmalı bölgelerden çekilmediği takdirde Irak ordusu ve haşdi şabi’nin savaşa girişeceğini söyledi.

Kasım Süleymani, son dönemde İran’ın parlayan yıldızı. Suriye ve Irak’ta çok önemli roller oynayan Süleymani, adını ilk kez İran-Irak savaşında duyurdu.

Suriye’de direnişçi suriye yönetiminin yanında savaşan İranlı komutan, terör örgütü DEAŞ sonrası Irak’ta da net bir şekilde devreye girmiş oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.