Halep’in özgürleştirilmesi Suriye’deki denklemleri değiştirdi

  • 19 Şubat 2017
  • 966 kez görüntülendi.
Halep’in özgürleştirilmesi Suriye’deki denklemleri değiştirdi

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad Mehr’le yaptığı bir röportajda, “Halep’in teröristlerden kurtarılması, Suriye’nin yenilmesini isteyen tüm tarafların planlarını mahvetmiştir. Hiç şüphesiz bu büyük zaferin ardından Suriye’nin siyasi ve uluslararası denklemleri tamamen değişti ve bu da muhalif örgütleri müzakere masasında oturmaya zorladı” ifadelerini kullandı.

Mikdad sözlerine şöyle devam etti: Halep’teki zafer bir sonraki başarıların başlangıcı olacaktır. Bu zaferler sadece askeri alnla sınırlı kalmayarak, siyasi ve diplomatik boyutları da kapsayacaktır. Biz her zaman Filistin’i desteklemeye devam edeceğiz ve bu konuda direndiğimiz için başta ABD, İngiltere ve Fransa olarak Batı destekli terör örgütlerinin hedefine dönüştürüldük. Tüm bunlara rağmen tekfirci düşünceden kaynaklanan terörizmin karşısında dayanmamız lazım ve bu konuda özellikle gençlerin etkili bir role sahip olması söz konusudur.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, Astana müzakerelerine işaret ederek, “Şu anda en önemli endişemiz Suriye’yi zarara uğratan terörizmi ortada kaldırmaktır. Bu olayla ilgili de Suriye’yi bu duruma sürükleyen ülkeler artık Suriye krizine son vermeye yönelik sözlerini tutup ellerini daha fazla kana bulaştırmamaları gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

Faysal Mikdad son olarak, şu ifadeleri kaydetti: İran İslam Cumhuriyeti ve Suriye, teröre karşı mücadelede hep yanyana hareket etti ve bu iki ülke arasında güçlü ve kalıcı bir işbirliği oluştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.