Halep’te Yaşanan Gelişmeler Direniş Cephesinin Savaşıdır

  • 12 Temmuz 2016
  • 834 kez görüntülendi.
Halep’te Yaşanan Gelişmeler Direniş Cephesinin Savaşıdır

Birkaç gündür Suriye Ordusu ve Direniş Güçleri Halep’in kuzeyindeki operasyonlarını artırarak, bu bölgede geniş alanları kurtarmayı başardı.

Suriye Cumhurbaşkanı Danışmanı ve aynı zamanda Halep Üniversitesi Uluslararası İlişkilerde Öğretim Görevlisi olan Abdülkadir Azuz, Halep’in kuzeyindeki çatışmaların ve siyasi atmosferin şiddetlenmesinin nedenin, karşı tarafın ateşkese bağlı kalmaması olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Suriye Ramazan Bayramının başından itibaren 72 saatlik ateşkes ilan etti; ama karşı taraf bazı uluslararası ve bölge ülkelerin emriyle Suriye’de barışı istemiyor ve Halep’te halkı hedef alıyorlar. Bu gün Halep’te savaş, terörizmle mücadele çerçevesinde Direniş Cephesinin savaşıdır ve çok açık bir şekilde Direniş Cephesiyle koordinasyon söz konusu olup, bütün ayrıntılarıyla devam etmektedir.”

Suriye Cumhurbaşkanı Danışmanı Azuz, Halep’in kuzeyindeki El-Kastilo yolunun kesilmesine değinerek sözlerine şunları ekledi: “ Bu konu, Halep yollarında güvenliğin sağlanmasını ve aynı zamanda terörist grupların kuzey ve batı kırsalında Halep’in girişlerinde bulunan gruplarla ilişkilerinin kesilmesini sağlayacaktır.

Bütün bu konular Halep’te asıl savaşın başlamasına yardım edecektir. Biz terörist grupların çok hızlı bir şekilde çöküşüne şahit olduk. Onlar Halep’teki sivillere saldırarak bu çöküşün ne denli şiddetli olduğunu gösterdiler.”

Abdülkadir Azuz, bazı ülkelerin Cenevre müzakerelerine engel olmaya çalıştıklarına değinerek şunları söyledi: “Onlar savaştaki güç dengesini değiştirmek istiyorlardı; bu yüzden 3. Cenevre Müzakerelerinden sonra cinayetlerin boyutunun, yıkımların ve bomba yüklü araçların daha da fazlalaştığına şahit olduk.

Bunların hepsi güç dengesini değiştirmek için ve yabancıların müdahalesiyleydi ama şimdiye kadar önemli bir ilerleme kaydedemediler ve şu an Suriye haritasında kenar bölgelerde yer alıyorlar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.