Hamas: Gazze Şeridi’ndeki Krizlerin Ortaya Çıkmasından Mahmud Abbas Sorumlu

  • 14 Nisan 2017
  • 1.161 kez görüntülendi.
Hamas: Gazze Şeridi’ndeki Krizlerin Ortaya Çıkmasından Mahmud Abbas Sorumlu

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Gazze Şeridi’ne yönelik tehditlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, Gazze Şeridi’ndeki krizlerin ortaya çıkmasından doğrudan Abbas’ın sorumlu olduğunu söyledi.
Hamas Hareketi, Filistin halkını ve gruplarını Abbas’ın planlarına karşı koymak ve söz konusu planları deşifre etmek için milli bir girişim oluşturmaya davet etti.
Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün (13 Nisan Perşembe) konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, krizlerin mali ve ekonomik durumla alakasının olmadığını, siyasi kararla yapay olarak üretildiğini bildirdi.
Abbas’ın çıkardığı krizlerin bölünmüşlük halinin kökleşmesini hedeflediğini kaydeden Burhum, Filistin Yönetimi Başkanı ile işgal yönetiminin Gazze Şeridi’ni Filistin’den koparma ve soyutlama planlarının örtüştüğünü ifade etti.
Burhum, Filistin halkının direniş unsurlarına darbe vurmanın işgalcilere verilmiş bir bağış olduğunu belirterek, Abbas’ın Washington’da ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşme öncesi Filistin davasının tasfiyesine yönelik yeni teslimiyet projeleri için ön hazırlık yaptığına işaret etti.
Hamas sözcüsü, Filistin halkına ve gruplarına çağrıda bulunarak bu tehlikeli planı boşa çıkarmak ve Filistin halkını himaye etmek için direniş cephesinde birlik ve bütünlüğün sağlanmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.