İran Lübnan cumhurbaşkanı seçimine destek verecek…

  • 23 Şubat 2015
  • 811 kez görüntülendi.
İran Lübnan cumhurbaşkanı seçimine destek verecek…

Bağlantısızlar Hareketi’ne üye ülkelerin İlim Bakanları konferansına katılmak için Tahran’a giden Lübnan Yüksek Eğitim ve Terbiye Bakanı İlyas Busa’ab, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Afrika ve Arap bölgelerden sorumlu bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya gelerek görüş alışverişi yaptı.

Taraflar bu görüşmede başta ikili ilişkiler olmak üzere bölgesel konularda düşünce alışverişinde bulundular.

Bsa’ab bu görüşmede İran İslam Cumhuriyeti’nin Lübnan’a verdiği destekten ötürü teşekkürlerini dile getirerek, Siyonist rejimin ardı ardına devam eden açgözlülüğüne işaret etti ve Lübnan’ın bu rejime karşı ön cephede yer aldığını hatırlattı.

Abdullahiyan da bu görüşmede İran’ın Lübnan ile bütün alanlarda ilişkilerini geliştirmeye ve bu bağlamda ortak işbirliği yüksek komitesi düzenlenmesine hazır olduğunu bildirdi.

Lübnan’da huzur ve istikrarın sağlanması İran İslam Cumhuriyeti için önemli olduğunu söyleyen Abdullahiyan, bütün tarafların anlaşmasına esas olarak İran’ın Lübnan cumhurbaşkanı seçimine kısa sürede destek vereceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.