Hamas: Kaçırılan 4 Filistinli gencin hayatından Mısır yönetimi sorumlu

  • 04 Eylül 2015
  • 708 kez görüntülendi.
Hamas: Kaçırılan 4 Filistinli gencin hayatından Mısır yönetimi sorumlu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Halil El-Hayye, iki hafta önce Rafah sınır kapısından çıkış yaptıktan sonra Sina’da silahlı kişiler tarafından kaçırılan 4 Filistinli gencin hayatından Mısır yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.

Bugün (4 Eylül Cuma) Gazze’de kapalı olan Mısır konsolosluğu önünde yapılan gösteriye katılan Hamas lideri El-Hayye yaptığı konuşmada, dört Filistinli genci geri getirmedikçe Hamas’ın gözüne uyku girmeyeceğini, Mısır’dan bu gençlerin durumuyla ilgili bilgi vermesini talep ettiklerini, kaçırma olayı gayri ahlaki ve insanlık dışı olduğundan herkesin bunu çözmek için çalışması gerektiğini ifade etti.

Filistinli dört genç 19 Ağustos’ta Rafah Kapısı’ndan meşru şekilde çıkış yaptıktan sonra otobüsle Kahire’ye doğru yol alırlarken Mısır topraklarında kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırılmıştı.

Gençleri kaçıranlara da seslenen El-Hayye, Hamas hareketinin pusulasını asla Filistin’den çevirmeyeceğini, çabasını işgalciyle gireceği yeni savaşlara hazırlık yapmaya ayırdığını, Hamas hareketinin silahını Kudüs dışında bir yöne yönelteceğini düşünen varsa kesinlikle yanıldığını hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.