HAMAS, Suudi Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları kınadı

  • 22 Kasım 2017
  • 1.212 kez görüntülendi.
HAMAS, Suudi Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları kınadı

İslami Direniş Hareketi HAMAS, bu harekete karşı Suudi Arabistan’ın diğer Arap ülkeleri kışkırtmasını kınadı.

Hamas dün akşam yayınladığı bildiride Arabistan dışişleri bakanı Adil el-Cubeyr’in, Filistin milli uzlaşının nihaileşmesine katkı sağlamak için Katar’dan Hamas’ı desteklemeye son verme talebinden hayret edildiğini, bu tutumun gerçek dışı ve akıldan uzak olduğunu belirtti.

HAMAS’ın bildirisinde, Cumbeyr açıklamaların gerçeğe aykırı olduğu ve Katar’ın daima Filistin uzlaşısını desteklediği ifade edildi. Bildiride, Katar’ın Filistin halkına ve meşru haklarına verdiği destek için gösterdiği çabaların takdire şayan olduğu kaydedildi.

Arap ülkelerini Filistin halkının işgale karşı mücadelesini ve topraklarındaki direnişini desteklemeye davet eden HAMAS, Filistin davasını ve başta Kudüs olmak üzere kutsal mekanları kuşatan tehlikeye dikkat çekti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cubeyr, Mısır’ın başkenti Kahire’de Pazar günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Katar’ın bazı taleplerini yerine getirdiğini öne sürerek, söz konusu talepler arasında “Mısır’ın uzlaşı çabalarının başarılı olması için Hamas’ı terk etmesi” talebini de saymıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.