Hanna İsa: İsrail, Filistin topraklarının tümünü gasp etmek ve Filistinlileri vatanlarından sürmek için zamanla yarışıyor

  • 19 Nisan 2015
  • 750 kez görüntülendi.
Hanna İsa: İsrail, Filistin topraklarının tümünü gasp etmek ve Filistinlileri vatanlarından sürmek için zamanla yarışıyor

İşgal altındaki Kudüs’te faaliyet gösteren İslam-Hıristiyan Heyeti Genel Sekreteri ve uluslararası hukuk profesörü Hanna İsa, “İsrail bedenin her tarafını kaplayan kansere dönüşmüştür. Filistin topraklarının tümünü gasp etmek ve Filistinlileri vatanlarından sürmek için zamanla yarışıyor” dedi.

İsa bu açıklamalarını, işgal mahkemesinin en son vatanlarında bulunmayanların mal ve mülkleriyle ilgili kanunu Kudüs ve Batı Yaka’da Filistinlilere ait arsa ve arazilere uygulamaya koyduktan sonra yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İsa şunları paylaştı: “İsrail kanunun çıktığı 1950 yılından beri daha çok Filistin toprağını ele geçirmek için çalışıyor. Aynı yıl kanunu hayata geçiren işgal rejimi 3.5 milyon dönümlük bir arazisiyle 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında 300 köyü tamamıyla gasp etti. O gün Filistin iç kısımlarına kanunu uygulayan işgal rejimi şimdi Kudüs’te uygulamak istiyor. Aslında bu kararı zaten uyguluyordu. Ancak şimdi bunu Kudüs’te mülkleri olup da Batı Yaka’da bulunan Filistinlilere uygulamak istiyor.

Hazır olmayanların mal ve mülkleriyle ilgili kanun 1950 yılında çıkarıldı. Kanun, 1948 savaşında yurdunu terk edip Mısır, Suriye, Ürdün, Lübnan, Irak, Yemen, Suudi Arabistan ve başka ülkelere göç etmek durumunda kalan Filistinlilerin mal ve mülklerine gasp etmeyi hedefliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.